QualiTea10 -2023. szeptember

 Regisztráció lezárva erre az eseményre
MDR és IVDR, amely felforgatja az orvostechnikai eszköz ipart

Előadó: Juhász Attila, divízió vezető, SAASCO Tanácsadó és Mérnöki Iroda Kft.

Tartalom:

Az MDR és az IVDR orvostechnikai eszköz rendeletek a korábbi irányelvi szabályozást váltották fel az EU-ban. A 2017-ben hatályba lépett rendeleteket 3-5 éves átmeneti időszakban után kellett volna kötelezően alkalmazni, de a végső bevezetési határidőt kétszer is módosították.

Jelenleg a több lépcső bevezetési határidő végső dátuma 2028. 12. 31. Az előadás keretében bemutatom, hogy a korábbi irányelvi szabályozáshoz képest mi változott meg és mi nem az alapelvek, illetve a követelmények szintjén.

Részletesen megvizsgáljuk, hogy milyen kihívások miatt kellett a kötelező alkalmazási határidőket elhalasztani és jelenleg a gyártóknak milyen feladataik vannak és milyen határidőket kell teljesíteniük. Az MDR és az IVDR azonban nem csak a gyártókat, hanem az iparágban tevékenykedő összes gazdasági szereplőt, beleértve az importőröket és forgalmazókat is érinti, így az ő kötelezettségeiket is röviden ismertetem.

Kiemelten foglalkozom az MDR és az IVDR minőségirányítási aspektusaival, hiszen ezen a területen is jelentős feladatuk van az érintett gazdasági szereplőknek.

Az online rendezvény alatt lehetőség lesz hozzászólásokra, kérdésfeltevésekre, de előre is feltehetik kérdéseiket emailben.

A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

A regisztráltak a közvetítés linkjét a rendezvény előtti szerdán délelőtt kapják meg. A közvetítés platformja Microsoft Teams

 

 

Mikor
2023. szeptember 28. Kezdés 10:00 Befejezés 12:00
  • Résztvevők regisztrálása